De transfermarkt in het voetbal vol met transfer geruchten

De transfermarkt in het voetbal vol met transfer geruchten

Heel veel mensen kennen het woord transfer wel en ze hebben ook wel eens van de transfermarkt gehoord. Toch zijn er veel mensen die niet weten wat het woord transfer nou precies betekent. Transfers komen heel vaak in de voetbalwereld voor.

Heel simpel uitgelegd wil transfer zeggen dat een speler bij een bepaalde club vertrekt om bij een andere club te gaan spelen. Het is voor voetbalspelers niet mogelijk om het hele jaar door steeds van club te veranderen.

Dit is alleen mogelijk in de periode van 1 januari t/m 31 januari en ook weer in de periode van 1 juli t/m 31 augustus. De rest van het jaar zitten spelers dus gewoon vast aan de voetbalclub waar ze hun contract getekend hebben.

Waarom transfernieuws zo interessant is

De grootste spelers op de transfermarkt zijn Christiano Ronaldo voor 94 miljoen euro, Gareth Bale voor 100 miljoen euro en op de eerste plaats staat Paul Pogba. Voor hem gold een bedrag van maar liefst 105 miljoen euro!

Transferdeadline

Zodra de transferdeadline achter de rug is, zal het rustiger worden binnen de voetbalclubs. Vooral bij de Ajax transfermarkt en de Feyenoord transfermarkt kan het in die tijd rust geven. Tegenwoordig lijkt het wel alsof de transfermarkt steeds gekker wordt.

Veel voetballers vinden dat de periode tussen de transferperiodes korter zouden moeten zijn. Het voordeel daarvan zou zijn dat er geen spelers bij andere clubs weggehaald kunnen worden. Omdat zowel de Ajax transfermarkt, de PSV transfermarkt en de Feyenoord transfermarkt behoorlijk wat te weeg kunnen brengen zou meer rust de clubs ten goede komen.

Voor alle clubs blijft het belangrijk om in voetbal te blijven investeren. Dit geldt ook in onzekere tijden. Daarnaast lijkt het erop dat het financieel steeds gekker wordt. Helaas, zodra de ene transferperiode is afgelopen komt de volgende er alweer aan.

Waarom transfernieuws zo interessant is

Een groot aantal voetballiefhebbers zijn geïnteresseerd in transfernieuws. Hierbij gaat het niet alleen om de laatste transfers die door bekende clubs zoals Ajax, Feyenoord en PSV bekend gemaakt worden, maar ook om transfergeruchten.

Op internet kan je een aantal websites vinden waar alles te lezen valt over het laatste transfer nieuws en transfergeruchten. Hier kan je alles bijhouden wat betreft de PSV transfermarkt, de Feyenoord transfermarkt en natuurlijk ook die van andere voetbalclubs.

Omdat zowel de Ajax transfermarkt, de PSV transfermarkt en de Feyenoord transfermarkt

Ook in de kranten kan je alles lezen met betrekking tot de transfergeruchten en het transfer nieuws bij alle bekende voetbalclubs. Ook zijn er een aantal podcast die alles weten over de transfermarkt en waar je alles te horen krijgt wat betreft het laatste transfer nieuws en transfergeruchten.

De invloed van het EK op de transfermarkt

Wil je alles weten over het transfer nieuws en volg je de transfer geruchten op de voet, dan wil je vast ook nog graag weten wat de invloed van het EK heeft op de transfermarkt. Wordt het EK om wat voor reden ook geannuleerd, dan kan dit voor een enorme kostenpost zorgen.

Voor voetbalclubs is spelen bij het EK zeker geen vetpot te noemen. De maximale vergoeding per speler bedraagt slechts 8000 euro per etmaal. Dit kan dan wel een hoog bedrag lijken, vergeet niet dat er een grote kans is op blessures.

Bij winst geldt de regel dat de voetbalbond uit het land van de winnende club een groot bedrag tegemoet kan zien. Daarnaast krijgt ieder land ook nog eens een ruime plaatsingspremie. Een groot deel hiervan komt weer ten goede aan de spelers.

Dit is dan ook een van de redenen waarom clubs hopen dat hun spelers er toch uitspringen op het EK. Op de transfermarkt kunnen een paar goede doelpunten namelijk een wereld van verschil maken.

Lukt het een voetballer op het EK om een paar doelpunten te scoren, dan is het heel waarschijnlijk dat andere clubs voor hem in de rij zullen staan. Er kan dan met gemak een prijs van enkele miljoenen euro’s gehaald worden.