Maak van een voetbalwedstrijd een geslaagd event

Maak van een voetbalwedstrijd een geslaagd event

Voetbal verbindt, dat is over het algemeen wel bekend. Het zorgt voor verbroedering als je samen met een vriend(in) of familielid voor dezelfde club bent. Samen jullie favoriete ploeg steunen, het liefst een paar keer in de week. Voetbal vindt plaats op allerlei niveaus. Van de Champions League tot aan de laagste amateurklasse; het spel met de bal is overal hetzelfde.

Overal ter wereld

Het mooie is dat er een algemene voetbaltaal geldt. Een balletje trappen op vakantie in Frankrijk of tijdens je wereldreis in Indonesië? Geen enkel probleem. Wie is er niet opgegroeid om ooit ergens een potje te voetballen. Is het niet op de (basis)school, dan voetbalde je wel samen met vrienden of familie in de tuin op een feestje. Waar de één het zodanig leuk vindt en bij een voetbalvereniging gaat, haalt de ander voldoening uit het kijken van een voetbalwedstrijd. En ook dát kan op allerlei niveaus. Gaat het om prof-, amateur- of damesvoetbal? Steeds vaker worden wedstrijden uitgezonden op televisie en hoef je niet ‘live’ bij een wedstrijd aanwezig te zijn.

Een voetbalevenement

Het is natuurlijk wel zo leuk om live in een stadion of sportpark te zijn, zodat je de spelers en supporters in het echt meemaakt en ook alle emoties goed kunt beoordelen. Als je een wedstrijd bezoekt, gaat het natuurlijk om hetgeen er in de negentig minuten speeltijd gebeurt. Maar om de spanning voorafgaand aan een duel goed de baas te kunnen zijn, is het raadzaam om voldoende te drinken en iets gezelligs te doen. Bij profwedstrijden zijn er vaak programmaboekjes die je de nodige informatie geven, in het geval van amateurduels kan het handig zijn om het sportpark goed te checken. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan als je iets lekkers wilt kopen of op zoek bent naar een merchandise-artikel.

Zelf een event organiseren

Eigenhandig een voetbalmiddag op touw zetten kan uiteraard ook. Gaat het om een kinderfeestje of organiseer je op meer professionele wijze een voetbalevent? Zorg dat je goed voorbereid bent en maak een planning met wat je precies wil gaan doen. Wat doe je voor de wedstrijd, houd je bijvoorbeeld vooraf een wedstrijdbespreking of houd je het luchtig? De randvoorwaarden rondom het evenement zijn ook belangrijk. Enkele voorbeelden zijn: voldoende eten en drinken, een EHBO-set en duidelijke afspraken over de wedstrijd zelf. Laat eventueel een fotograaf komen en leg alle spelers vast op de gevoelige plaat. Na afloop kunnen de deelnemers hun foto’s delen op social media.

Een goodiebag als aandenken

Na het event kan het leuk zijn om de voetballers een blijvende herinnering te geven. Dat kan in een leuke goodiebag, vol met leuke relatiegeschenken. Enkele ideeën: laat papieren tassen bedrukken met het logo van jullie voetbalclub en kies voor pennen bedrukken, die je vervolgens in de tas stopt. De pennen kun je mooi laten personaliseren met de namen van alle deelnemers. Zo denken ze altijd positief terug aan de voetbaldag!